|
Rabarbar |
Dłuższą chwilę nic nie robiłem, ale tak to jest w tym hobby - po tym jak się człowiek napracuje musi poczekać by zebrać owoce swojej pracy. Wrzucam zaległą fotorelacje z przygotowania wina rabarbarowego. Robiłem je - zupełnie czyste - 2 lata temu i wyszło przepyszne. W ostatnim momencie postanowiłem, że zagospodaruje resztki wolnej przestrzeni piwnicznej i nastawię je i w tym roku. Na razie poszło 3 kg rabarbaru, 4,5l wody 1kg cukru, pożywka enartis supervit i drożdże enartis CS. Myślę nad dodaniem pewnej ilości rodzynek, miodu - oraz jak polecał kolega Kguser - soku z jabłek i pomarańczy. Dość gadania pora na pstrykanie
|
Rabarbar krojony |
|
Doprawienie kredą |
|
W gorącej kąpieli |
|
Końcówka kąpieli |
|
Moszcz gotowy do fermentacji |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz