czwartek, 19 lipca 2012

Zaległości - wino z rabarbaru

Rabarbar
Dłuższą chwilę nic nie robiłem, ale tak to jest w tym hobby - po tym  jak się człowiek napracuje musi poczekać by zebrać owoce swojej pracy. Wrzucam zaległą fotorelacje z przygotowania wina rabarbarowego. Robiłem je - zupełnie czyste - 2 lata temu i wyszło przepyszne. W ostatnim momencie postanowiłem, że zagospodaruje resztki wolnej przestrzeni piwnicznej i nastawię je i w tym roku. Na razie poszło 3 kg rabarbaru, 4,5l wody 1kg cukru, pożywka enartis supervit i drożdże enartis CS. Myślę nad dodaniem pewnej ilości rodzynek, miodu - oraz jak polecał kolega Kguser - soku z jabłek i pomarańczy. Dość gadania pora na pstrykanie



Rabarbar krojony
Doprawienie kredą
W gorącej kąpieli
Końcówka kąpieli






   



Moszcz gotowy do fermentacji

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...